optimumlogo-190
Remote Support
T: +31 (0)88 – 747 73 00
Oud-Eemnesserweg 5-J
3741 MP BAARN

support@optimumict.nl
Optimum ICT | De nieuwe privacy wetgeving
16555
page-template-default,page,page-id-16555,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_from_right,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

De nieuwe privacy wetgeving

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing, waaraan ook uw organisatie dient te voldoen.

Met deze wet  geldt vanaf dan dezelfde privacywetgeving in de hele Europese Unie. Hiermee vervalt de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP).

Wellicht heeft u van de afkorting GDPR gehoord, dit staat voor General Data Protection Regulation, dit is enkel en alleen de Engelse vertaling van AVG en deze term en haar inhoud staat dus gelijk aan de AVG. Voldoet u aan de AVG dan voldoet u dus aan de GDPR en andersom.

Wat betekent dit voor uw bedrijf

De AVG is van toepassing op organisaties die persoonsgegevens verwerken, wat geldt voor de meeste bedrijven. Als IT partner verwerken wij digitale gegevens van onze relaties, bijvoorbeeld bij het maken van backups of bij onderhoud op Office 365.  Dit maakt Optimum ICT de zogeheten Verwerker. Als organisatie bent u eigenaar van uw eigen data en daarmee Verantwoordelijke.

Optimum ICT kan u ondersteunen en adviseren bij het nemen van de  juiste organisatorische en technische maatregelen om aan de AVG te voldoen. Hierbij hanteren we een praktische aanpak, afgestemd op de behoefte en omvang van uw organisatie.

Wat kunt u van ons verwachten

Wij nemen u graag aan de hand om ervoor te zorgen dat uw organisatie compliant is. Daarmee voldoet u aan de regelgeving, maar u kunt ook aantonen welke maatregelen genomen zijn om de kans op verlies of lekken van gegevens te minimaliseren.

Maakt u zich zorgen of u wel voldoet aan de nieuwe regels, of wenst u ondersteuning bij de implementatie van de AVG?

Wij kunnen u de zorg uit handen nemen. Onze specialisten stippelen graag de route met u uit.

Bel nog vandaag voor een vrijblijvende afspraak over de AVG op 088 – 747 73 00