optimumlogo-190
Remote Support
T: +31 (0)88 – 747 73 00
Oud-Eemnesserweg 5-J
3741 MP BAARN

support@optimumict.nl
Optimum ICT | Matter Center voor Office 365
16036
post-template-default,single,single-post,postid-16036,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_from_right,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Matter Center voor Office 365

Matter Center voor Office 365

Microsoft biedt specifiek voor advocatenkantoren en de juridische praktijk een online document management systeem. Deze oplossing is oorspronkelijk ontwikkeld voor eigen intern gebruik bij Microsoft.

Dit product heet Matter Center en het biedt de mogelijkheid om documenten en email te organiseren per zaak en/of cliënt. Matter Center is geïntegreerd in de Microsoft Office applicaties en tevens in Office 365. De gebruiker kan email vanuit Outlook en Word documenten naar een zaak (Matter) in Matter Center slepen en daarmee delen met collega’s.

Matter Center voegt automatisch kenmerken toe aan de documenten zoals praktijkgroep, rechtsgebied en de verantwoordelijke advocaat. Tevens worden de permissies en versie controle toegepast die is gedefinieerd op de betreffende zaak. De automatische toepassing van uw praktijkregels zorgt ervoor dat u niet steeds nieuwe documentprofielen hoeft aan te maken. Naar wens kunt u de instellingen op een of meerdere documenten aanpassen en kenmerken toevoegen.

Er zijn invoegtoepassingen voor Matter Center beschikbaar voor Outlook, Word en SharePoint Online.

Interessante standaard opties voor documentbeheer zijn:

  • Het kunnen uitchecken van bestanden, zodat deze niet bewerkt kunnen worden door anderen
  • Bijhouden van versies
  • Zorgen dat inhoud niet gewijzigd of gekopieerd kan worden door derden
  • Openen van bestanden op ieder platform dat Microsoft Office ondersteunt (Windows, Mac, iOS en Android)

Zowel binnen Outlook als Word kan men zoeken op zaken en documenten. Verder kan de gebruiker veelgebruikte zaken en documenten ‘vastpinnen’ zodat deze snel toegankelijk zijn. Matter Center biedt alle mogelijkheden van het Office 365 platform, zoals het gelijktijdig werken in Word bestanden.

Voor Matter Center heeft u een zakelijk abonnement nodig op Office 365. Met OneDrive voor Bedrijven ontvangt iedere gebruiker op uw kantoor 1 Tb online opslag en tevens een persoonlijke werkmap.

Met Matter Center kunt u afscheid nemen van uw eigen server. Voor uw medewerkers is er geen enkele reden meer om documenten lokaal op te slaan op laptops of USB media. De kans op verlies of lekken van digitale gegevens wordt hiermee significant verkleind.

Meer weten over Matter Center voor Office 365? Bekijk vooral het filmpje op deze pagina en neem contact met ons op. We vertellen u graag meer.