Altijd en overal veilig werken met Azure Virtual Desktop

Met Azure Virtual Desktop (ook bekend als Windows Virtual Desktop of WVD) krijgen uw medewerkers vanaf ieder apparaat toegang tot een volwaardige desktop ervaring.

Dit is de ideale oplossing voor ondernemingen die op zoek zijn naar een veilige en flexibele omgeving via de cloud. Zonder investeringen in hardware of zorgen over beheer.

De belangrijkste voordelen van Azure Virtual Desktop zetten we hier op een rij:

Geen eigen infrastructuur nodig
Azure Virtual Desktop is een cloud service die wordt geleverd door Microsoft vanuit de Azure datacenters. U hoeft dus niet te investeren in hardware. Via Microsoft kunt u rekenen op een onderliggende infrastructuur die uiterst krachtig is, betrouwbaar, altijd up-to-date en dus geschikt voor elke nieuwe software versie.

Volledige integratie met Microsoft 365
Azure Virtual Desktop is geoptimaliseerd voor Microsoft 365. Daardoor krijgt de eindgebruiker met 1 account toegang tot zowel alle onderdelen van 365 als zijn of haar vertrouwde Windows-omgeving.

Schaalbaar en flexibel in capaciteit en aantallen
Het platform is makkelijk aan te passen qua aantallen, of u nu groeit of krimpt. U blijft nooit zitten met overbodige capaciteit.

Apparaat onafhankelijk
Het online bureaublad is te benaderen vanaf Windows, Apple of Linux computers. Daarmee is het de perfecte oplossing voor bedrijven met thuiswerkers of wanneer medewerkers mogen werken met hun eigen (prive) apparaten (BYOD).

Beveiliging standaard afgedwongen
Een van belangrijke troeven van Azure Virtual Desktop is de ‘security by design’. Dankzij de integratie met Microsoft 365 beschikt de omgeving over beveiligingsfuncties zoals multifactor authenticatie, conditionele toegang – waarbij er een extra security check wordt uitgevoerd afhankelijk van de locatie – en rolgebaseerde toegangscontrole. Bovendien wordt het Azure platform, waarop Azure Virtual Desktop draait, de klok rond door de security experts van Microsoft gemonitord.

Een complete Azure Virtual Desktop is er bij Optimum ICT al vanaf 65 euro per gebruiker per maand. Dit is inclusief Microsoft 365 Business Premium licentie.

Bent u benieuwd wat Azure Virtual Desktop voor u kan betekenen of bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende demo? 

Neemt u gerust contact met ons op, wij vertellen u graag meer!