Altijd en overal veilig werken met Windows Virtual Desktop

Met Windows Virtual Desktop (WVD) krijgen uw medewerkers vanaf ieder apparaat toegang tot een volwaardige desktop ervaring.

Dit is de ideale oplossing voor ondernemingen die op zoek zijn naar een veilige en flexibele omgeving via de cloud. Zonder investeringen in hardware of zorgen over beheer.

De belangrijkste voordelen van Windows Virtual Desktop zetten we hier op een rij:

Geen eigen infrastructuur nodig
Windows Virtual Desktop is een cloudservice die wordt geleverd door Microsoft vanuit de Azure datacenters. U hoeft dus niet te investeren in hardware. Via Microsoft kunt u rekenen op een onderliggende infrastructuur die uiterst krachtig is, betrouwbaar, altijd up-to-date en dus geschikt voor elke nieuwe softwareversie.

Volledige integratie met Microsoft 365
Windows Virtual Desktop is geoptimaliseerd voor Microsoft 365. Daardoor krijgt de eindgebruiker met 1 account toegang tot zowel alle onderdelen van 365 als zijn of haar vertrouwde Windows-omgeving.

Schaalbaar en flexibel in capaciteit en aantallen
Het platform is makkelijk aan te passen qua aantallen, of u nu groeit of krimpt. U blijft nooit zitten met overbodige capaciteit.

Apparaat onafhankelijk
Het online bureaublad is te benaderen vanaf Windows, Apple of Linux computers. Daarmee is het de perfecte oplossing voor bedrijven met thuiswerkers of wanneer medewerkers mogen werken met hun eigen (prive) apparaten (BYOD).

Beveiliging standaard afgedwongen
Een van belangrijke troeven van Windows Virtual Desktop is de ‘security by design’. Dankzij de integratie met Microsoft 365 beschikt de omgeving over beveiligingsfuncties zoals multifactor authenticatie, conditionele toegang – waarbij er een extra security check gebeurt afhankelijk van de locatie – en rolgebaseerde toegangscontrole. Bovendien wordt het Azure platform, waarop Windows Virtual Desktop draait, de klok rond door de security experts van Microsoft gemonitord.

Een complete Windows Virtual Desktop is er bij Optimum ICT al vanaf 65 euro per gebruiker per maand. Dit is inclusief Microsoft 365 Business Premium licentie.

Bent u benieuwd wat Windows Virtual Desktop voor u kan betekenen of bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende demo? 

Neemt u gerust contact met ons op, wij vertellen u graag meer!