Extra beveiliging voor Office 365 e-mail en bestanden

Microsoft voert standaard al controles op uw e-mail uit om ongewenste berichten te filteren en virussen buiten de deur te houden.

Nu is geen enkel filter 100% feilloos, maar Microsoft Defender voor Office 365 (voorheen ATP) biedt een interessante extra beveiligingslaag.

Met Defender voor Office 365 worden uw postvakken uitgerust met real-time beveiliging. Het biedt een preventieve bescherming tegen onveilige bijlagen en controle op schadelijke webkoppelingen (URLs) in e-mail berichten.

Daarnaast kunnen evt.  geïnfecteerde bestanden in OneDrive, Teams en SharePoint op de achtergrond automatisch opgespoord en geblokkeerd worden, zodat ze geen verdere schade kunnen aanrichten.

Een geruststellende gedachte als uw organisatie in SharePoint, OneDrive of Teams met externen werkt. U heeft immers geen grip op de beveiliging van apparaten van derden. Daarmee zouden ongemerkt schadelijke bestanden in uw Office 365 omgeving terecht kunnen komen.

Middels beleidsregels voor Defender wordt door de Office 365 beheerder gedefinieerd welk gedrag en beveiligingsniveau er van toepassing is. Daarbij zijn de volgende functies te activeren:

 • Veilige bijlagen (safe attachments)
  E-mail bijlagen worden uitgebreid gecontroleerd op schadelijke inhoud. Bijlagen worden gerouteerd naar een speciale omgeving om kwaadwillende inhoud te ontdekken. Als er geen verdachte zaken worden gevonden, wordt het bericht vrijgegeven in de mailbox van gebruiker en is de bijlage te openen.
 • Veilige koppelingen (safe links)
  E-mail berichten kunnen koppelingen  naar websites bevatten. Deze koppelingen (of links) worden real-time onderzocht, op het moment dat een gebruiker er op klikt. Als een koppeling onveilig is, krijgt de gebruiker een waarschuwing om niet naar de site te gaan of een melding dat de site is geblokkeerd.
 • Defender voor SharePoint, Teams en OneDrive
  Beschermt uw organisatie wanneer gebruikers samenwerken en bestanden delen door schadelijke bestanden in Team sites en documentbibliotheken te identificeren en te blokkeren.
 • Bescherming tegen phishing (anti phishing)
  Bij phishing probeert een kwaadwillende namens iemand mail te versturen. Met de anti-phishing functie wordt bij alle mail gecheckt of het domein en de weergavenaam gevalideerd is aan de ontvanger/verzender.

Defender voor Office 365 bevat een geavanceerd dashboard om de status te bewaken en te monitoren. Rapporten worden in real-time bijgewerkt en voorzien u van de nieuwste inzichten. Deze rapporten bieden ook aanbevelingen en waarschuwen u tegen naderende bedreigingen.

Wilt u meer weten of Defender voor Office 365 vrijblijvend proberen? Meld het ons, we helpen u graag verder.