Backup voor Office 365, is dat nou nodig?

Regelmatig krijgen we deze vraag. Of het verstandig is om een extra backup te maken van bestanden die worden opgeslagen in Teams, SharePoint en OneDrive.

Microsoft heeft maatregelen getroffen om te zorgen dat uw bedrijf niet zomaar opgeslagen documenten verliest als u met Office 365 werkt. Naar ons idee terecht, dit mag je ook verwachten van een professionele dienst waar je iedere maand voor betaalt.

De beschikbaarheid van uw bestanden wordt op verschillende manieren geborgd.
Allereerst kunt u met versiebeheer altijd weer terug naar een eerdere versie van een bestand, zonder dat u latere wijzigingen kwijtraakt. Mocht u bijvoorbeeld niet tevreden zijn met de aanpassingen die een collega in een document heeft doorgevoerd, dan kunt u deze ongedaan maken.

Versiebeheer helpt echter niet wanneer bestanden of mappen volledig verwijderd zijn. Daarvoor wordt er in Teams, SharePoint en OneDrive gewerkt met een prullenbak. Bestanden die zijn weggegooid zijn daarmee tot 90 dagen na verwijdering weer te herstellen.

Als u niet de kans wil lopen dat u pas na 3 maanden ontdekt dat er bestanden ontbreken, is een extra backup zeker het overwegen waard.

De aanvullende backup die wij onze klanten bieden, bevindt zich op een apart niet-Microsoft platform, bij Amazon. Ook als er zich onverhoopt een desastreuze calamiteit in Office 365 zou aandienen, dan bent u verzekerd van een veilige kopie in een andere online haven.

Al vanaf 3 euro per maand per gebruiker verzorgen wij de online back-up van uw data in SharePoint, Teams, OneDrive of mailbox. Zorgeloos en zonder dat u daar omkijken naar heeft.

Een geruststelling als u zich geen enkel risico kunt of wilt permitteren.

Nodig? Nee, niet persé. Maar wel een prettige gedachte…

Wilt u meer weten over deze oplossing, bel met 088-7477300