Onze diensten en oplossingen

Cloud werkplek

Wet- en regelgeving, maar ook invloeden van buitenaf maken de beveiliging van uw ICT-omgeving steeds belangrijker. ICT vraagt meer aandacht, terwijl uw organisatie zich moet focussen op de kerndienstverlening. Optimum ICT begrijpt dit als geen ander.

Met de cloudoplossingen van Microsoft bent u flexibel en kunt u gemakkelijk op- en afschalen. Wij geloven in dienstverlening op maat. Met onze jarenlange ervaring op zak geven we passend advies, zodat u de beste oplossing voor uw organisatie krijgt.

Het inrichten en beheren van Microsoft 365 en Azure omgevingen is voor ons dagelijkse kost. Met deze diensten zorgen we dat uw medewerkers zorgeloos aan het werk kunnen en blijven. Op elk apparaat, altijd en overal.

 

Beveiliging

Microsoft 365 en Azure

Het online Microsoft platform biedt een scala aan opties voor controle en bewaking van de beveiliging. Wij helpen u om te bepalen welke mogelijkheden toegepast zullen worden, in lijn met de eisen en wensen van uw organisatie. Periodiek worden de genomen maatregelen geëvalueerd en aangescherpt. Hiermee borgen we de continuïteit en minimaliseren we dat de kans op verlies en onbedoeld lekken van bedrijfsinformatie.

Veilige toegang tot internet

Uw medewerkers en bezoekers wilt u graag veilig verbinden met het internet. Dit vergt zowel voor draadloze als vaste netwerken professionele apparatuur en voortdurend beheer. Met de draadloze oplossingen die we toepassen heeft u in het hele kantoor een snelle verbinding. Voor uw gasten realiseren we een gescheiden toegang, om de risico’s van vreemde apparaten in uw netwerk te beperken. Wanneer u nog eigen (lokale) servers heeft zorgen we dat thuiswerkers zorgeloos en veilig  toegang krijgen.

De moderne firewalls die Optimum ICT toepast, bieden realtime bescherming tegen aanvallen en ongewenst verkeer in uw netwerk.

 

Werkplekbeveiliging

Uw medewerkers zijn voor hun werk afhankelijk van een vaste computer, laptop, smartphone of tablet. Omdat op deze apparaten bedrijfsgegevens worden opgeslagen, monitoren we deze 24/7 op mogelijke virussen en ongewenste activiteit. Omdat incidenten direct in beeld zijn, kunnen we snel reageren.

Wij zorgen dat uw informatie veilig is, ook bij verlies of diefstal van een apparaat.

 

Advies & consultancy

Onze business consultants ondersteunen u bij het maken van de juiste (strategische) keuzes op het gebied van IT. Ook kunnen zij u bijstaan bij een veranderingstraject of succesvolle implementatie.

Onze professionals zijn op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen. Samen met u bepalen we welke ontwikkelingen het beste passen bij de behoefte van uw organisatie. Onze consultants kunnen u bijstaan op projectbasis, maar eventueel ook in interim verband.

 

Wij hebben o.a. ervaring met:

  • Vertalen van wetgeving (bijv. AVG) naar interne organisatorische en technische maatregelen
  • Software en pakketselecties
  • Opleiden van medewerkers
  • Veranderingsmanagement en begeleiding van software implementaties
 

Custom applicaties

De standaard Microsoft Office toepassingen zoals Word, PowerPoint en Excel bieden veel mogelijkheden om het dagelijkse werk eenvoudiger en soepeler te maken.

Onze specialisten helpen u graag bij het ontwerp en ontwikkelen van een maatwerk oplossing voor Microsoft Office en Microsoft 365. We hebben ervaring met het maken van Office sjablonen in huisstijl. Voor koppelingen met uw CRM systeem, databases, SharePoint of Microsoft Teams bent u ook bij ons aan het juiste adres.

 

Migraties

Optimum ICT is expert in migraties naar het Microsoft platform. Sinds 2008 hebben we vele organisaties geholpen met het maken van de overstap naar Microsoft 365 en Azure.

Onze ervaren specialisten weten wat er nodig is voor een veilige en soepele migratie. Binnen de afgesproken tijd en zonder verrassingen.

Wilt u ook de overstap maken of zoekt u een enthousiaste IT partner die de ins en outs van Microsoft 365 en Azure werkelijk beheerst? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Support & beheer

Uw IT-infrastructuur is van kritiek belang voor uw dagelijkse bedrijfsvoering. Wij zorgen dat uw IT oplossingen u niet in de steek laten. Optimum ICT verzorgt professionele monitoring en beheer op afstand. Hierdoor kunnen problemen snel geïdentificeerd en opgelost worden. Met onze diensten hoeft u zich niet meer te bekommeren om beheer en onderhoud.

Bij calamiteiten of vragen kunt u makkelijk contact leggen met onze support medewerkers. Zij gaan meteen voor u aan de slag en regelen dat u zorgeloos verder kunt werken.

 
 

Training

Het succes van Microsoft 365 in uw organisatie wordt voor een belangrijk deel bepaald door een goede adoptie van de gebruikers. Met onze trainingen zorgen we dat uw medewerkers vertrouwd raken met Teams en Microsoft 365. Ze krijgen actuele tips en kunnen efficiënt aan de slag.

Wilt u met uw organisatie ook slimmer werken met Microsoft 365? Stel dan uw eigen groep met medewerkers samen en meldt deze aan voor een training.

Onze trainingen worden naar wens op locatie, in-company of online gegeven. De genoemde tarieven zijn excl. eventuele reis- en verblijfskosten.

In de tabel treft u een overzicht met laagdrempelige hands-on sessies. Deze worden in overleg ingepland.

Heeft u behoefte aan een meer specifieke training of maatwerk, neem gerust contact met ons op dan spreken we de mogelijkheden graag verder met u door.

Voor trainingen werken wij intensief samen met 365 Learning Academy.

Een uitgebreid trainingsaanbod vindt u hier.

Hands-on sessie Onderwerpen Max. personen Duur Prijs
Teams 1 - beginners - Teams & kanalen
- Vergaderen
- Chatten en beeld bellen
- Schermdelen
- Gesprekken opnemen
- Handige opties
8 2 uur 450 euro
Teams 2 - gevorderden - Teams en kanalen beheren
- Vergaderingen organiseren
- Webinars en live events
- Planner gebruiken
- Werken met externen
- Privacy en beveiliging
- Rollenbeheer
8 3 uur 650 euro
Bellen met Teams - Gesprekken voeren in Teams
- Voicemail instellen
- Doorschakelen (vast/mobiel)
- Intern doorverbinden
- Mobiel versus PC/laptop
- Contacten
8 1 uur 225 euro
Office 365 basis Rondleiding langs OneDrive, SharePoint, Teams, e-mail, agenda's en de Office applicaties. Deze sessie geven we doorgaans na migraties of aan nieuwe medewerkers. 8 2 uur 225 euro