optimumlogo-190
Remote Support
T: +31 (0)88 – 747 73 00
Oud-Eemnesserweg 5-J
3741 MP BAARN

support@optimumict.nl
Optimum ICT | Wijzigen abonnementen via Optimum ICT Customer Panel
Abonnement wijzigen,abonnement,Customer Panel, Panel
16234
page-template-default,page,page-id-16234,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_from_right,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Wijzigen abonnementen – Customer Panel

Als u een abonnement op online diensten (webhosting, Azure, Office 365) afneemt via Optimum ICT, kunt u zelf wijzigingen doorvoeren in ons zgn. Customer Panel.

In deze instructie krijgt u een nadere toelichting voor gebruik van het Panel.

  1. Open het Customer Panel door te browsen naar https://panel.optimumict.nl

  1. Selecteer Abonnementresources

Vervolgens krijgt u een overzicht te zien met alle lopende abonnementen. In de kolom Huidig gebruik/limiet wordt aangegeven hoeveel licenties beschikbaar zijn in uw abonnement, tevens ziet u het aantal licenties dat nog niet is toegewezen (Beschikbaar).

  1. Om licenties toe te voegen of te verwijderen kiest u voor Upgrade bronlimieten

Per abonnement kunt u de aantallen aanpassen. Zorg dat u voldoende licenties overhoudt voor de actieve accounts om gegevensverlies te voorkomen.

  1. Voor het verwerken van de aanpassingen kiest u onderin dit venster voor Volgende

Er wordt een overzicht getoond met de opgegeven wijzigingen en prijs tot de volgende factureringsperiode. De abonnementsbedragen worden naar rato van de gebruiksperiode doorberekend.

  1. Om de wijzigingen definitief op te slaan kiest u voor Order plaatsen. U krijgt nogmaals een overzicht van de order, vervolgens kunt u klikken op Sluit Wizard.

Na ca. 5 minuten ziet u evt. licentie aanpassingen terug in het Office 365 portal, nieuwe licenties kunt u dan toewijzen aan gebruikers. Per e-mail ontvangt u een bevestiging van uw order.

Heeft u vragen over het aanpassen van uw abonnement(en)? Belt u gerust voor ondersteuning naar ons kantoor, we helpen u graag verder.